top of page
IMG_20210927_132720.jpg

VERNA

Navnet “Verna” kommer af vores fascination og begejstring for den bygningskultur, som man finder uden for de store byer.

En arkitektur, der paradoksalt nok ofte er skabt uden arkitekter, men er opført af lokale bygmestre og håndværkere ved hjælp at videregivet erfaring og traditionelle teknikker. En kultur, som er tæt forbundet til de lokale miljøer og ressourcer, og som i fagudtryk kendes som vernakulær arkitektur.

For os er vernakulær arkitektur en nøgle til at udforske  bygningskunsten, særligt gennem måden den imødekommer specifikke behov, værdier, økonomi og livsstil i en bestemt kultur.

Vi er fire arkitekter, som er uddannet i København på Kunstakademiets Arkitektskole. Vi har mødt hinanden i hovedstaden, men vores tegnestue er grundlagt med udgangspunkt i et fælles mål om at flytte fra storbyen og starte et liv og et arkitektfællesskab på Fyn. 

Vi ser tegnestuen som et kollektiv, og vi er alle jævnbyrdige partnere. Anna Nicolaysen, Kalle Jacobsen og Nanna Kley driver vores fynske kontor, der på sigt bliver arbejdsplads for os alle fire. Frederik Koefoed står for vores lille afdeling på Nørrebro.

Vernas arkitektur tager afsæt i de lokale bygningstraditioner, der gennem mange århundreder er blevet udviklet og forfinet: En arkitektur, der hylder det enkle, og som er til for et praktisk hverdagsliv.

Traditionerne bruger vi ikke for at gentage dét, der engang var, men som et udgangspunkt for at finde nye veje. Vi ønsker at bruge traditionerne for at pege frem mod en langtidsholdbar arkitektur, som imødekommer moderne beboelse.

Vi tegner enfamiliehuse og transformerer eksisterende bygninger. Det gør vi med udgangspunkt i landskabet, stedet og bygningernes særlige karakter, fordi vi tror på, at en stedsspecifik arkitektur holder længere.

Når vi starter en ny opgave, afholder vi typisk en workshop, hvor vi opholder os på sitet i to dage, for på den måde at få en bedre fornemmelse af alle forhold på grunden.

 

Herefter udvikler vi projekter i samarbejde med bygherre og lokale håndværkere, hvor form, materialebevidsthed og tektonik kommer til udtryk gennem en arkitektur, der er båret af klare detaljer og enkle løsninger.

Materialerne, vi bygger med, er vigtige for os. Vi tror på, at de rette byggematerialer, med den rigtige vedligeholdelse, vil patinere flot og være det rigtige valg i mange år. Det vi bygger med, er det, der skal gøre arkitekturen levende.

Verna er grundlagt i 2021 og bygger videre på tegnestuen Jacobsen Koefoed Arkitekter, som blev grundlagt i 2020.

bottom of page