top of page

Vi er meget stolte over at kunne offentliggøre at Verna modtager Statens Kunstfonds Arbejdslegat for arkitektur i 2023. Støtten fra Statens Kunstfond er et markant bidrag til tegnestuens fortsatte kunstneriske udvikling og vi er overvældede og enormt taknemmelige over at få denne anerkendelse - af hjertet tak!

Statens Kunstfond skriver i deres pressemeddelelse:

"Verna er et fynsk tegnestuekollektiv, grundlagt i 2021 af fire yngre arkitekter, Anna Nicolaysen, Kalle Jacobsen, Nanna Kley og Frederik Koefoed. Kærlighed til hverdagsarkitekturen og omsorg for naturen, stedet og mennesket gennemstrømmer Vernas arbejde, samarbejder, arbejdsmetoder og arkitektur.

Med udgangspunkt i det lokale liv, lokal byggeskik, transformation og genbrug skabes funktionelle og æstetiske bebyggede miljøer i synergi mellem stedet, brugeren, det gamle og det nye. Resultaterne er fine og oplevelsesrige huse, gennemarbejdede til mindste detalje. Verna tildeles Statens Kunstfonds store arbejdslegat for deres modige, målrettede og kunstneriske tilgang til arkitekturen uden for storbyen og modtager et arbejdslegat på 500.000 kr."

ARBEJDSLEGAT

STATENS KUNSTFOND

2023

bottom of page